Далека обала

О аутору: Карил Филипс
Едиција: Интеграли
ИСБН: ISBN 978-86-6477-061-3
Формат: 20 cm
Број страна: 293
Писмо: latinica
Година издања: 2020.
Цена: 1400 RSD

О књизи:

Далека обала је роман о Соломону и Дороти, двоје усамљеника чије се тегобне и дирљиве животне приче преплићу у енглеском сеоцету Вестон. Њихова контрапунктна приповест повезује перспективе афричког имигранта и наставнице клавира у пензији и прелази просторне и временске границе, постепено откривајући кључне тренутке у животима јунака који сведоче о постојаности мржње, расизма, угњетавања, дискриминације, маргинализације и прогона. Соломонова поглавља бележе ужасе грађанског рата и поражавајуће појединости нељудског опхођења према имигрантима док Доротина на видело износе родну неједнакост и промене у британском друштву које Соломоново присуство непобитно доказује. Филипс издваја њихове животне приче из мноштва потиснутих наратива о савременим западним друштвима, чијим космополитским стремљењима супротставља национализам, расизам, ксенофобију и ејџизам. У контексту Филипсовог стваралаштва као хронике различитих видова измештености, овај роман суочава читаоца са наличјем једног наизглед толерантног друштва, разоткривајући пукотине у идентитету нације и илузију да живимо у пострасном друштву.

(Аријана Лубурић Цвијановић)

„Филипсов проницљиви роман о друштву под све већим притиском неопходности промене несумњиво ће вас задивити.“ (Sunday Express)

„Погубно тужно и моћно дело о измештености, усамљености и расизму.“ (San Francisco Chronicle)

„Луцидна, варљиво једноставна проза која одише великим идејама и комплексним емоцијама… Редак роман који успешно разматра колосалне теме кроз призму малих живота“ (Time Out)

  account_circle

  email

  mode_edit

  phone

  *Књигу шаљемо на вашу адресу коју сте унели у формулару при поруџбини.
  *Плаћање се врши поузећем.
  *На цену књиге се додаје цена поштарине.