This is my archive

TED HJUZ

TED HJUZ (Edward James (Ted) Hughes;  1930, Majtemrojd, Jorkšir – 1998, London), pesnik i pisac knjiga za decu, esejista i prevodilac, jedan je od najznačajnijih….

Детаљније
STANKA HRASTELJ

STANKA HRASTELJ (1975, Brežice, Slovenija), studirala teologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Poeziju je objavljivala u brojnim časopisima i na radiju, a uvrštena je u mnoge….

Детаљније
Enes Halilović

Enes Halilović rođen je 5. marta 1977. u Novom Pazaru. Poezija: Srednje slovo (1995), Bludni parip (2000), Listovi na vodi (2007), Pesme iz bolesti i….

Детаљније
Kristofer Houp

Kristofer Houp (Johanesburg, Južna Afrika, 1944). Pesnik, pripovedač, romanopisac, putopisac, biograf, novinar. Među knjigama ovog plodnog i nagrađivanog autora izdvajaju se zbirke poezije Vožnje po….

Детаљније
Aleksandra Đajić Horvat

Aleksandra Đajić Horvat je rođena 1966. u Sarajevu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1990, na Odseku za anglistiku. U Novi Sad se seli….

Детаљније
Ibrahim Hadžić

Ibrahim Hadžić (1944, Rožaje), objavio je jedanaest zbirki pesama, kao i pesničko-grafičku mapu (bibliofilsko izdanje – Ibrahim Hadžić / Ismet Hadžić), jednu knjigu proze, jednu….

Детаљније
Oto Horvat

Oto Horvat (1967, Novi Sad), studirao u Novom Sadu, Erlangenu i Berlinu. Piše i prevodi poeziju sa mađarskog, nemačkog i italijanskog jezika. Objavljene knjige poezije:….

Детаљније