This is my archive

Драгољуб Павлов

ДРАГОЉУБ ПАВЛОВ рођен је 1940. у Вилову. Прве песме објавио је у Пољима 1966. Прва књига песама Чечилија излази 1966, а потом следе Вршидба и….

Детаљније
Marko Pogačar

Marko Pogačar (1984, Split) objavio je trinaest pesničkih, proznih i esejističkih knjiga, za koje je primio niz domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja. Priredio je….

Детаљније
Ilhan Pačariz

Ilhan Pačariz (1983, Prijepolje), diplomirao je komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Pored poetskih, piše prozne i dramske tekstove, kao i književnu….

Детаљније
Milutin Ž. Pavlov

Milutin Ž. Pavlov (1943, Kikinda), pesnik, pripovedač, esejista, romanopisac, dramski pisac. Školovao se u Požarevcu, Kikindi, Zrenjaninu i Novom Sadu. Prevođen je na makedonski, ruski,….

Детаљније
Teofil Pančić

Rođen je 1965. u Skoplju. Kolumnista je i kritičar nedeljnika „Vreme“, a od 1999. politički komentator Radija Slobodna Evropa. Kritičke i analitičke tekstove objavljivao je….

Детаљније
Mihajlo Pantić

Mihajlo Pantić (Beograd, 1957), prozni pisac, kritičar, univerzitetski profesor, urednik u izdavačkim kućama i časopisima. U rodnom gradu završio je celokupno školovanje, uključujući i doktorat….

Детаљније
Franja Petrinović

Franja Petrinović (1957, Novi Slankamen), studirao je u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Uređivao je časopis Polja, pisao je za novosadski Dnevnik, a posle toga….

Детаљније
Krsta Popovski

Krsta Popovski (1968, Skoplje), diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Jedan od osnivača i glavni i odgovorni….

Детаљније